Centrum Dialog

Úspěchy nejen adoptivních dítek u příjímacích zkoušek na střední školu

  O zpřísnění školních podmínek v Guineji jsme vás již před časem informovali. Ale ještě jsme se nepochlubili, jak se s těmito nelehkými podmínkami vypořádávají děti z našich škol. Za zmínku určitě stojí například úspěchy školy Mahátma Gándího v hlavním městě Conakry.

Škola Mahátma Gándího funguje ve čtvrti Dixinn již několik let a je všeobecně považována za velmi dobrou a kvalitní školu. Navíc školní rok 2011/2012 byl pro tuto školu obzvláště povedený. V Guineji vždy studenti na konci šestého ročníku základní školy dělají postupové zkoušky na tzv. collage. I tyto zkoušky se v rámci změn zdejšího školství značně ztížily.

To však nezabránilo žáčkům právě ze školy Mahátma Gándího, aby zazářily svou úspěšností. Celostátní úspěšnost se u těchto zkoušek pohybuje kolem 40 procent. „Studentům naší školy se však povedlo neuvěřitelné a rozdílové zkoušky složili s úspěšností 92 procent, což je vysoce nadprůměrný výsledek. Ke zkouškám šlo celkem 37 uchazečů o další studium, z toho i 18 dětí, které jsou zařazeny do programu adopce,“ uvedl Florentin Haba, náš koordinátor projektů v Guneji. Kromě těchto pozitivních čísel se škole dostalo také dalšího uznání: 10 studentů mělo výsledek „vynikající“ a 24 studentů bylo na collage přijato s vyznamenáním.

Výsledky samozřejmě všechny moc potěšily. V den jejich vyhlášení bylo ve škole veselo. Konala se slavnost, která vyvrcholila tancem pana ředitele a dětmi ze šestého ročníku.

Velký dík za tyto úspěchy patří nejen dětem, ale také všem, kteří přispívají k jejich vzdělání: rodiče, učitele, ředitel školy, ale také těm, kteří podporují zdejší školy a všem adoptivním rodičům. 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy