Centrum Dialog

Zpřísnění školních podmínek v Guineji

  Úroveň vzdělání v afrických zemích je různá. Ve snaze zvýšit úroveň vzdělání v Guineji zavedlo zdejší ministrstvo školství nové opatření - zpřísnilo podmínky pro postup dětí do vyšších ročníků na základních a středních školách. Nejednomu dítku však může tato novinka značně zkomplikovat život…

Ministerstvo školství od letošního školního roku zavedlo v Guineji novinku. Ve snaze zkvalitnit vzdělání dětí výrazně zpřísnilo pravidla pro fungování škol a pro hodnocení žáků. Podle statistiky totiž v posledních letech přibylo dětí, které neprošly závěrečnými zkouškami na základních a středních školách. K tomu by již podle ministerstva nemělo docházet. Od nového školního roku totiž zpřísnilo podmínky pro postup do jednotlivých ročníků. K závěrečným zkouškám se tak dostanou děti s opravdu dobrým prospěchem.

Pro řadu guinejských dětí však může jít o značnou komplikaci. Vyšší nároky na vzdělání jsou sice pochopitelné, ale většina dětí z našeho projektu adopce pochází z chudých rodin, které žijí ve složitých poměrech. Řada rodin například vůbec nemá doma elektřinu. Děti se tak po večerech nemůžou učit a připravovat do školy. Stejně tak některé dětí musí odpoledne po škole pomáhat rodičům, aby měla rodina na živobytí. Nemají tak dosatek času na školní přípravu. 

Snažíme se všechny tyto problémy řešit a dětem maximálně pomáhat. Jsme v pravidelném kontaktu s našimi koordinátory a jednotlivé případy řešíme individuálně tak, aby děti byly vždy do školy maximálně připraveny.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy