Centrum Dialog
Naše projekty

Škola Nyawita Nursery School

Umístění: Kisumu, Nyawita, Kenya
Popis projektu: Tato škola vznikla z iniciativy keňských dobrovolníků z Kisumu a okolí viktoriina jezera v severozápadní Keni. Školu navštěvují nejchudší děti ze slumu na okraji Kisumu. Škola vznikla v roce 2005 a začínala v kostele, s 20 dětmi a 2 učiteli. Od té doby se každý rok počet dětí zvyšuje.

V roce 2008 se škola přestěhovala z prostranství kostela. V tuto chvíli má škola místo na všechny své třídy, ale bohužel na pozemku již není dost místa na zahradu, či hřiště.

Dnes je ve škole více než 300 dětí a v provozu jsou všechny třídy základní školy.

Do budoucna by místní koordinátoři chtěli ve škole postavit a vybavit knihovnu, protože mnoho dětí nemá doma ani elektriku a nemají se po setmění kde učit, kde si číst. Kromě toho rodiče nemají na knihy peníze.

Protože učitelé a koordinátoři velmi zápolí s vysokou nemocností děti (malárie, břišní tyfus, průjmy, virózy ...), pořídili do školy také léky, které dětem mohou dát, když je potřebují. Bohužel ne vždy má škola na léky finanční prostředky.

Koordinátoři by do budoucna velmi chtěli postavit vedle školy také ubytovnu, kde by mohly zůstávat děti, které nemají rodiče a kterým velmi hrozí, že opustí místo, kde v tuto chvíli bydlí a půjdou za svým štěstím do ulic (např. shánět jídlo k hotelům, vydělávat si na svůj život různými aktivitami v ulicích).
Kontakt: Lucie Tamášová, lu@centrumdialog.cz, tel. 605 246 227, Centrum Dialog, o.s.

Fotogalerie