Centrum Dialog

Jak děti pomáhají

Tuto středu proběhl na ZŠ V Zahrádkách na Praze 3 další charitativní jarmark, na kterém žáci školy prodávají vlastní výrobky a výtěžek z prodeje se rozděluje mezi pět partnerských neziskových organizací, které děti podporují. Mimo jiné takto hradí školné kenšké holčičce Halimě, která je adoptovaná v Projektu pomoci na dálku.
See video

Charitativní Jarmark je každoročním vyústěním předmětu English across the subjects. Tento předmět vede panní učitelka Deanna Barešová. Jeho cílem je naučit děti nejen anglický jazyk, ale především sociální odpovědnosti a citlivosti k problémům ve svém okolí, ale i za hranicemi naší země. Děti se učí již od malého věku, že je přirozené pomáhat ostatním lidem a nebýt lhostejní k problémům jiných.

Žáci od první do páté třídy podporují každý rok jinou neziskovou organizaci. Ti nejmenší například chodí navštěvovat babičky a dědečky do domova pro seniory Sue Ryder, další ročníky podporují centrum výcviku vodících psů Helppes, setkávají se s kamarády ze speciální školy Centrum Kaňka, nebo také z azylového domu pro matky s dětmi Kolpingův dům. Žáci čtvrtých tříd už třetím rokem podporují vzdělání Halimy z Keni, které hradí školné, náklady na školní uniformu a školní potřeby, jídlo a základní zdravotní péči.

Mockrát děkujeme za tuto úžasnou aktivitu všem dětem ze ZŠ V Zahrádkách a Deanně Barešové a přejeme si, aby se více škol a učitelů nechalo inspirovat jejich příkladem.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy