Centrum Dialog

Adopce na dálku - darujte konkrétnímu dítku šanci na lepší budoucnost

Podpořte konkrétní africké dítko ve studiu. Pomůžete tím nejen jemu, ale i celé komunitě. Vzdělání má v afrických zemích nedocenitelnou hodnotu a otevírá příležitosti pro lepší budoucnost! Připojte se k projektu Adopce afrických dětí - projekt pomoci na dálku a darujte šanci na vzdělání třeba jako letošní vánoční dárek. 

I když se to nám v Evropě zdá neuvěřitelné, stále ještě existují místa, kde lidé nemají šanci na slušné vzdělání. V mnoha afrických zemích jde bohužel i v 21. století o běžnou skutečnost. I když je školství mnohdy zdarma, vstup dítěte do školy komplikuje zbytečná byrokracie a také řada poplatků, které musí před tím rodina zaplatit. Státní školství se zároveň častokrát nachází v katastrofálních podmínkách. Například v Keni či Guineji není stovka žáků v jedné třídě ničím neobvyklým. Dítě pak do školy sice chodí, ale jeho znalosti jsou i tak minimální. Rodina bohužel na soukromou školu, která by byla tou správnou volbou, nemá dostatek finančních prostředků. 

V obdobné situaci se před lety ocitla i Makele z Conakry, hlavního města Guineji. Již od útlého dětství žije jen s matkou a dvěma sourozenci, protože je její otec opustil. Matka se snaží celou rodinu uživit prodejem na trhu, ale výdělky jsou neveselé. Sotva stačí na pokrytí základních potřeb rodiny. O neveselé situaci této rodiny se před lety, když jsem s projektem adopce začínali, dozvěděl náš koordinátor Joseph a  rozhodl se dívčinu do tohoto projektu zařadit. Díky podpoře českých adoptivních rodičů začala pravidelně chodit do kvalitní školy a vzdělávat se. Učení Makale od počátku bavilo a tak toužila studovat i po skončení základního vzdělání. To se jí podařilo a již úspěšně absolvovala i střední školu. V současné době plánuje nastoupit na univerzitu ve městě Labe. Bude zde studovat matematiku a informatiku. A to vše díky podpoře, kterou jí posílá adoptivní rodina z České republiky.

A takový příběhů je hodně. Chcete-li se stát jejich součástí i Vy, stačí si vybrat jedno z adoptivních dětí, které právě hledají adoptivní rodiče. Za cenu jedné kávy denně můžete někomu pomoci vzdělat sám sebe, ale přispět i k rozvoji celé komunity. Lidé, kteří ve svém životě dostali takovou šanci, totiž ve většině případů sami dále pomáhají. Snaží se pokračovat v podpoře a nenechávat si pomoc jen pro sebe. A přesně takové lidi teď Afrika potřebuje!  

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy