Centrum Dialog

Adopce pomáhá: Damba Mara

Damba Mara je skvělá účetní, která pomáhá škole Mon Peuple II v guinejském Conakry se správou dokladů. Náš koordinátor Henry si ji nemůže vynachválit a těžko byste věřili, že kdysi byla malým špuntem, kterého rodina nemohla posílat do školy. Díky podpoře adoptivních rodičů z ČR se jí podařilo dokončit střední školu a vlastním úsilím se pak vrhla na univerzitu.

Damba se narodila v hlavním guinejském městě Conakry  v roce 1992. Do projektu Pošli špunta do školy byla začleněna, když jí bylo deset. Od počátku měla Damba skvělé studijní výsledky, díky kterým se dostala až na vysokou školu. Během studia, kdy uz adoptivními rodiči podporována nebyla, si přivydělávala výpomocí v restauraci. To jí umožnilo pokračovat ve studiích. Ve stejné době také otěhotněla a porodila dceru. I přesto se jí podařilo školu úspěšně dokončit. V roce 2017 ukončila bakalářský program účetnictví na soukromé univerzitě „La Source“. Po univerzitě se rozhodla vrátit se tam, kde jeji cesta za vzděláním začala,  do školy Mon Peuple II, kde začala pracovat jako účetní.

Damba o projektu Pošli špunta do školy říká: „Jsem moc vděčná za náš společný projekt. Umožnil mi vystudovat a poté začít pracovat v oboru, který jsem studovala. Je pravda, že bych se mohla uplatnit v komerční sféře a mít lepší výdělek, ale rozhodla jsem se pracovat pro školu Mon Peuple, protože mám tento projekt prostě ráda. Doufám, že bůh nám dá možnost, aby se naše škola vyvíjel i nadále úspěšně. Věřím také, že jednou budu mít možnost cestovat a poznávat další země a rozšířit obzory. Doufám, že i další dětí dostanou příležitost se zapojit  do projektu a navštěvovat školu Mon Peuple. Já i celá moje rodina jsme hluboce vděční Centru Dialog, adoptivním rodičům a Henrymu, koordinátorovi, za vše, co pro mě udělali.”

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy