Centrum Dialog

Adopce pomáhá: Nadějný Ibrahima

Ibrahima, jehož výsledky patří mezi nejlepší v ročníku, by se rád stal programátorem a fotbalistou zároveň. Nyní je v 11. třídě se zaměřením na matematiku.

Ibrahima je guinejský kluk, který jako prvorozený přišel na svět v roce 2003 v porodnici Donka v hlavním městě Conakry. Jeho matka, která od dětství trpí srpkovitou anémií, kvůli častým oběhovým příhodám (vazo-okluzívním krizím) a nutnosti krevních transfuzí, ukončila vzdělání v desáté třídě. Ibrahimův otec, počítačový technik, od rodiny odešel, když byl Ibrahimovi rok a přestal ji finančně podporovat.

Rodina musela opustit svůj domov, jelikož Ibrahimova matka byla nezaměstnaná a nedokázala hradit včas nájemné. Ibrahima s rodinou se tedy přestěhovali k babičce, kde žijí čtyři  v jednopokojovém bytě. Aby maminka zajistila rodině alespoň základní příjem, pustila se do drobného obchodování se vším, co se vůbec prodávat dá, a pokračuje v něm dodnes.

Ibrahima byl naštěstí ve 3 letech  adoptován v rámci programu Centra Dialog “Pošli špunta do školy”a díky tomu mohl nastoupil do mateřské školky a dobře se tak připravit na nástup do základní školy. Již od samého začátku studia patřil mezi studenty s nejlepšími výsledky. Dnes je díky podpoře adoptivních rodičů v 11. třídě se zaměřením na matematiku a navštěvuje kurz programování.

Jeho snem je stát se programátorem a zároveň fotbalistou. Fotbal je pro Ibrahimu, tak jako pro spoustu dalších kluků a holek v Guineji, velkou vášní. Prozatím ho hraje pouze se svými přáteli, kteří o něm ovšem říkají, že by se prosadil i ve fotbalové lize. :)

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy