Centrum Dialog

Aminatin příběh – jak adopce pomáhá

Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá a prospěšná. Příkladem může být třeba Aminata, které projekt adopce změnil život a otevřel ji nové možnosti.

Aminata Simankan je dnes již mladá slečna z hlavního guinejského města Conakry. V projektu „Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku“ je již sedmým rokem, kdy jej do něj zařadit koordinátor Florentin. Byla tehdy jednou z prvních žaček nově vznikající humanistické školy Mahátma Gándhí, kterou dnes navštěvuje několik desítek dětí. Aminata ve škole patří mezi nejlepší. Dobře se učí, škola ji baví a každý den se do ní těší.

Holčička pochází z velmi chudých poměrů. Za běžných okolností by vůbec nemohla do školy chodit. To, že jí v roce 2005 vybral Florentin pod číslem 30950 do projektu, jí změnilo život. "Jsem za tuto možnost moc vděčná a dělám vše proto, aby na mě moji rodiče, ale i všichni, kteří v České republice na našem projektu pracují, byli hrdí a měli ze mě radost. Před nedávnem jsem úspěšně složila zkoušky do 7. ročníku s velmi dobrým výsledkem a se stejnou vervou chci ve studiu i nadále pokračovat,” pověděla nám Aminata.

V Conakry, ale i v celé Guineji, dnes stále žije tisíce dětí ve obtížné situaci, v jaké byla před lety Aminata. Nemůžou chodit do školy, protože jejich rodiče na to nemají. Skrze program “Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku” jim můžeme pomoci ve vzdělání a nabídnout jim tak nejen veselejší dětství, ale i vyhlídky na lepší budoucnost než jakou by měli bez vzdělání.

 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy