Centrum Dialog

Co psát dětem? Připravili jsme pro vás tematické otázky v angličtině i francouzštině

Někteří z vás nás prosili o radu, co do dopisů dětem psát. Rozhodli jsme se tedy připravit tipy pro psaní dopisů a vytvořit tematické okruhy ve francouzštině a angličtině. Věříme, že  zde naleznete inspiraci. Dopisy vám umožní dozvědět se více o dítěti a jeho zemi, zároveň jsou i možností, jak dítě ve studiu a jeho snech podporovat. Občas stačí malé slůvko pochvaly a začnou se dít divy!  

Naše tipy pro psaní: 

  • Berte v potaz věk dítěte. Menší děti se angličtinu či francouzštinu teprve učí, proto pro ně jednoduché a krátké věty budou ideální. Dětem s překlady a následným psaním odpovědí pomáhají učitelé, rodina či kamarádi, ale čím více zvládne dítě samo, tím to je pro něj lepší!
  • Méně je více. Je dobré se v dopisech věnovat maximálně 2-3 tématům a nepokládat pouze otázky. Zároveň prosím neočekávejte, že vám na všechny otázky přijde odpověď. Děti mají stejně jako vy právo se rozhodnout, co s vámi budou sdílet.
  • Projevujte zájem. Ptejte se dítěte na věci, o kterých víte, že jsou pro ně důležité. Pokud je to váš první kontakt, tak se snažte tyto věci zjistit. Některé děti budou sdílnější a jiné nikoliv. Ale nemějte jim to prosím za zlé. Vzpomeňte si na vaše pohledy/dopisy z letních táborů!
  • Sdílejte informace o sobě a své rodině. Děti jsou zvídavé a rády objevují svět. Zajímá je, kdo jste, co děláte a v jakém místě žijete. Určitě se nebojte své dopisy naplnit fotografiemi, které často poslouží lépe než tisíc slov.  
  • Podporujte své dítě ve studiu. Pochvalte ho za každý úspěch, se kterým se vám svěří! Věřte, že jim to udělá stejnou radost, jako když někdo pochválí vás!

Tematické otázky

Připravili jsme pro vás sadu otázek v angličtině a francouzštině pro mladší a starší děti. 

Angličtina - mladší děti

Angličtina - starší děti 

Francouzština - mladší děti 

Francouzština - starší děti

Připomínáme, že napsané dopisy nám můžete zasílat do 24. dubna 2019 v PDF formátu. Nezapomeňte do záhlaví přidat jméno a ID dítěte. V případě, že byste cokoliv potřebovali, pište nebo volejte. Jsme tu pro vás!
 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy