Centrum Dialog

Jak naši kenští studenti pomáhají!

Dnes vám chceme představit tři studenty z Projektu pomoci na dálku-adopce afrických dětí, kteří právě čekají na výsledky zkoušek na konci střední školy – jsou to Mariam Ibrahim, Ibrahim Rajab a Khadija Saki. Všichni tři mají se svou budoucností jasné plány. 19 letá Mariam by chtěla pracovat v oblasti lidských zdrojů, 20 letý Ibrahim touží být IT specialistou, 20 letá Khadija by se chtěla stát šéfkuchařkou.  
Mariam
Mariam

Výsledky zkoušek budou k dispozici až na konci května, nyní mají studenti volno. A tak zatímco Ibrahim odjel navštívit svou tetu, Mariam a Khadija zůstaly ve škole a pracují zde jako dobrovolnice. Věnují se přitom nejrůznějším aktivitám – starají se ve školce o malé děti, pomáhají s administrativou Projektu pomoci na dálku a o víkendech asistují u našeho fotografického projektu. V současné chvíli také navštěvují počítačové kurzy.

Chtěli bychom poděkovat adoptivním rodičům, kteří umožnili těmto mladým lidem studovat a dojít až na konec střední školy. Byla jim tak dána naděje, byli nasměrováni na správnou cestu a dostali možnost soustředit se na to, čím se chtějí v budoucnu stát. Ještě před několika lety ani nesnili o dokončení střední školy – a dnes toho již téměř dosáhli. Jde o velký úspěch programu adopce na dálku a osud těchto mladých lidí je vzorem pro další děti i pro celou místní komunitu.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy