Centrum Dialog

Jednotná Afrika: dobrý úmysl nebo nutná budoucnost?

Srdečně všechny zveme na první ze série večerů Afro Caffé. V rámci  těchto multikulturních kávových večerů  se chceme jednou za měsíc soustředit na konkrétní zejména africkou otázku. Zváni hosté budou v pohodové, přátelské atmosféře nad kávou sdílet svůj pohled a zkušenosti. Tentokrát na téma "Jednotná Afrika: dobrý úmysl nebo nutná budoucnost?". Budeme se na Vás těšit ve čtvrtek 20. září v Centru neziskových aktivit. 

Convergence of Cultures a Centrum Dialog Vás zvou na setkání na téma

Jednotná Afrika: dobrý úmysl nebo nutná budoucnost?
 (Pomůže Africe podobný proces sjednocení jak probíhá v Latinské Americe?)

Akce se uskuteční ve čtvrtek 20. září od 19. hodin v Centru neziskových aktivit, Tyršova 1, Praha 2 (u metra I.P. Pavlova). Tentokrát (září 2012) nám hosté z afrických a latinskoamerických zemí přiblíží proces sjednocení těchto dvou rychle se měnících kontinentů.

Latinská Amerika, donedávna považovaná za zahradou USA, dnes posiluje svou identitu, jednotu a nezávislost. Nejde pouze o ekonomický a politický fenomén, kde Latinoameričané získávají větši kontrolu nad vlastními přírodními zdroji. Jde o dlouhodobější proces, kde se projeví velká různorodost Latinské Ameriky včetně kořeny původních národů.

Může se obdobný vývoj odehrát v Africe? V jakém stadiu se nachází integrace mezi africkými zeměmi? Proč má Africká Unie omezený vliv? Může větší propojení Afriky zlepšit život Afričanů? Jak odstranit překážky k vzájemné integraci? Jak integraci podpořit? Tyto a další otázky si položíme na Afro Caffé. Nenechte se ujít příležitost poznat zajímavý lidí, účastnit se příjemné diskuze u kávy, zvážit nové pohledy na změny, které se ve světě odehrávají.

 

V případě zájmu o více informací se obracejte na Toniho Antonucci (toni.antonucci@gmail.com, tel: 775 406 297, 608 735 915). 

 

 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy