Centrum Dialog

Paponditi se dočká ubytovny pro studenty

V keňské vesničce Paponditi se pořád něco děje. Místní se před časem rozhodli, že umožní studium dětem ze vzdálenějších končin či dětem z problémových rodin. Začala zde proto vznikat ubytovna pro studenty. 

Do zdejší školy chodí v současné době 360 žáků, kterým se zde dostává kvalitního základního vzdělání. Ani vzdělání však častokrát nevyřeší problémy, se kterými se děti musí potýkat doma. Ať už jde o problémy v rodině či nedostatek finančních prostředků například na cestu do školy. To se lidé z Paponditi rozhodli vyřešit jednou pro vždy. Kousek od školy začali budovat ubytovnu, která by měla poskytnou zázemí a prostor pro všechny děti, které by se jinak do školy nedostaly. 

V případech, kdy rodina bydlí od školy příliš daleko, nechávají rodiče často svá dítka raději doma, aby dennodenně nemuseli řešit problémy s dopravou a to především z finančních důvodů. Stejně tak v ubytovně najdou své útočiště děti z problematických rodin, kde dochází k domácímu násilí či nucené dětské práci. Děti tak díky ubytování přímo u školy budou mít dostatek prostoru pro učení a vzdělávání. Ubytovna se v současné době buduje, tak držme všichni palce, ať své brány keňským školákům otevře co nejdříve. 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy