Centrum Dialog

Podpořte rekontrukci školy v Paponditi

Keňu letos sužovalo velmi intenzivní období dešťů. Přišla stoletá voda. Nevyhnula se ani vesnici Paponditi a škole, kterou jsme spolu s místními vybudovali. Pomozte nyní - blíží se nový školní rok a na dokončení rekonstrukce potřebujeme získat ještě 190.000 Kč. Pojďte do toho s námi! https://www.darujme.cz/projekt/1201025  

Projekt můžete podpořit zde: https://www.darujme.cz/projekt/1201025

Co přesně se stalo?

Keňu letošní rok zužovalo velmi intenzivní období dešťů. Přišla stoletá voda. Nevyhnula se ani vesnici Paponditi.  Voda odnesla 4 třídy naší školy Peace Kids humanist Academy. Hrozí, že se začátkem školního roku děti budou muset učit v nevyhovujících provizorních podmínkách. 
Živě si pamatujeme, co voda způsobila v České republice v roce 2002. Proto jsme z našeho fondu na vzdělávání zaslali, co jsme mohli – částku 100 000 Kč. S penězi od sousedů, rodičů a lokálních dárců se náš koordinátor James za pomoci místních obyvatel a řemeslníků pustil do rekonstrukce. Elán jim nechybí. Finance ano – z peněz dokázali opravit pouze zdi dvou zcela poničených tříd. Před ostrým keňským sluncem bude zvědavé hlavičky chránit pouze igelit.

To, co se stalo na jaře, vyděsilo mnoho lidí a zničilo velké množství domovů a škol! Ale ačkoliv jsou povodně katastrofa, tak mám radost, kolik rodičů a opatrovníků dětí ze školy, sousedů a dalších obyvatel z vesnice, opět přidává ruku k dílu. Sousedé pracují bok po boku řemeslníků, dávají i peníze a pevně věřím, že ve spolupráci s dárci z ČR se nám podaří školu brzy opravit. Děkuji!  

James Omollo, místní koordinátor Paponditi, Keňa 

 

Projekt můžete podpořit zde: https://www.darujme.cz/projekt/1201025  

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy