Centrum Dialog

Startujeme kampaň Knihy do knihoven! Zapojíte se i vy?

 Přemýšleli jste někdy nad tím, co vše může změnit jedna kniha a kolik šancí na lepší život může dát? Cílem našeho projektu "Knihy do knihoven" je vybavit keňské a guinejské školní knihovny alespoň tisícovkou knih a poskytnout je nejen studentům škol, ale i široké veřejnosti. Startujeme 23. dubna při příležitosti Světového dne knihy a naším cílem je do 23. května vybrat alespoň 50 000 Kč. Máme na to měsíc, jdete s námi do toho?

Římský filozof Lucius Annaeus Seneca řekl, že „kniha je základem poznání, učitelem věků, vládcem království ducha.“ V některých oblastech Afriky, v zemích kde Centrum Dialog působí, je však dostupnost knih nízká a představují nadstandard. Chybí také lokální autoři, kteří by psali příběhy ze známého sociokulturního prostředí. To vše se odráží na gramotnosti obyvatel, podle organizace UNESCO je na světě až jedna miliarda negramotných dospělých. Pojďme to společnými silami změnit! Zvládnutí čtenářství totiž dává lidem z rozvojových zemí šanci na lepší a úspěšnější život.

1 KNIHA V KNIHOVNĚ = 100 ŠANCÍ (jde z ruky do ruky)

 

CHCI SE ZAPOJIT A PŘISPĚT!

→ Přispěji 250 Kč na pohádkové knihy pro ty nejmenší

→ Přispěji 300 Kč na světovou beletrii a africké autory

→ Přispěji 1 000 Kč na odbornou literaturu pro střední školy 

→ Přispěji 5 000 Kč na poličku zaplněnou knihami

Přispěji jakoukoliv jinou částkou

Můžeme vystavit darovací smlouvu, jejíž částku si následně můžete odečíst od základu daně. Budeme rádi za jakékoliv sdílení, propagaci a zapojení se do projektu.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy