Centrum Dialog

Výstavy Afrika očima dětí a Pošli špunta do školy v Kolíně!

Srdečně vás zveme na výstavu Afrika, která bude probíhat od 1. července do 30. srpna v Městské knihovně Kolín. Výstava se skládá z našich jedinečných fotoprojektů Afrika očima dětí a Pošli špunta do školy!. Máte se na co těšit! 
Plakát
Plakát

Afrika očima dětí

Výstava je výsledkem ojedinělého fotografického projektu, na jehož počátku byla sbírka starých fotoaparátů a děti z nejchudších částí Keni. Pod vedením místního profesionálního fotografa, Aliho Baristy, zaznamenávaly děti podporované Centrem Dialog momenty svého každodenního života. Po úvodních seminářích následovalo mnoho dní tvrdé práce, ale zároveň i legrace a spoustu nových zážitků. Na konci celého projektu vznikla série fotografií, které zachycují Keňu - domov malých fotografů - pohledem, který nezachytí snad ani ty nejlepší cestovatelské dokumenty. 

Pošli špunta do školy!

Výstava se tematicky vztahuje k projektu Pošli špunta do školy – ke vzdělávání, odkazuje i ke kontextu – k matkám samoživitelkám, babičkám pečovatelkám, rodině, dětství apod. Fotoprojekt poukazuje na význam vzdělání a na obtíže, se kterými se africké děti setkávají.
Již od roku 2002 získalo díky projektu Pošli špunta do školy! více než 3500 dětí šanci na vzdělání, tím i na lepší a plnohodnotnější život. 
 

 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy