Centrum Dialog

Zorganizujte výzvu a podpořte vzdělání afrického dítka! Inspirovat se můžete sbírkou pro Hasinu

Děkujeme Karlovi Patákovi a všem, kteří se zapojili do akce "Škola pro Hasinu". Díky vám se podařilo Hasině zajistit studium na následující čtyři roky. Pan Paták zároveň přislíbil Hasině svou pomoc ve studiu i po vyčerpání obnosu, který se mu podařilo dát dohromady spolu se svými přáteli na facebooku. 

 

Hasina je 10 let stará keňská slečna, která bydlí společně se svými rodiči a sourozenci, Jumou a Bariou, v jednopokojovém plechovém domku ve čtvrti Kambi Mburu ve městě Nairobi. Hasina už v minulosti prostřednictvím našeho programu adopcí podporovaná byla, ale její adopce v prosinci tohoto roku skončila, a proto nás velmi těší, že školní docházku díky jednomu odhodlanému srdci, které našlo další nadšence, nebude muset přerušit. Dále bude navštěvovat školu Kibera Utu Montessori School v keňském Nairobi.

I vy si společně se svými přáteli můžete užít radost z dobrého skutku a poslat naději na lepší budoucnost do Keni nebo Guineje. Ať už prostřednictvím adopce nebo jednorázového příspěvku na výstavbu a vybavení školy, knihovny nebo třeba ordinace.

Panu Patákovi a jeho přátelům se podařilo dát dohromady neuvěřitelných 30.400 Kč během pouhých 10 dnů pomocí výzvy na facebooku! Děkujeme, že inspirujete a pomáháte s námi!

 

Všimli jsme si, že podobné výzvy pořádáte každoročně, podle čeho  jste si vybral Adopci afrických dětí – projekt pomoci na dálku?

Na sociální síti jsem viděl status s fotkou ze setkání adoptivního rodiče s ''jeho'' studentem tady v ČR. Po sdílení příspěvku se, mimo množství lajků, rozběhla i širší diskuze k tématu, v níž mi právě někdo dal tip na Centrum Dialog, protože jsem tam někam do vlákna napsal, že adopce na dálku je inspirativní věc.

Druhou věcí bylo, že celková roční částka (7200 korun pro Keňu / 7500 korun pro Guineu) se při očekávaném zapojení mnoha lidí, dá zaslat skoro mimoděk. Částka 200 korun/osoba je pro velkou část Čechů akceptovatelná, tím spíš jde-li na pomoc dítěti...

Podle čeho jste si Hasinu vybíral? Vybíral jste si ji sám nebo společně s přáteli, kteří se s vámi do adopce zapojili?

Konkrétní dítě jsem vybíral intuitivně, která fotka by mohla na dárce, co nejlépe zapůsobit. Určitě jsem nechtěl foto v uniformě (to už totiž na první dobrou vypadá zajištěně), ale hledal jsem fotku, na níž bude spíš holčička (naše sociální bublina ví, že to mají dívky v třetím světě těžší), a když jsem takovou fotku uviděl, a navíc jako dítě z rodiny s muslimskými kořeny (předpokládal jsem, že by na něj mohlo být v Česku těžší shánět dárce, což ovšem právě u mých kamarádů a FB přátel nehraje roli), bylo rozhodnuto.

Vybraná částka 30.400 korun mě sice opravdu překvapila, ale nyní si uvědomuji, že to nakonec u těch sbírek, které vyhlašuju dopadá vždy +/- podobně.

Plánujete si s Hasinou dopisovat?

Dopisovat si plánuju, ale rád bych zapojil i ostatní dárce, ať mají pocit, že jsou součástí příběhu i nadále. Pro všechny, kteří přispěli založím neveřejnou FB skupinu, kam bych rád časem umísťoval její dopisy, vysvědčení a další dokumenty. Pro některé z dárců je to první takový počin a je moc fajn jim dát pocit, kdy skutečně a adresně někomu pomohli. A vlastně nejen to: sešlo se nás mezi dárci asi 10, kteří jsme se domluvili, že Hasinu budeme podporovat i po vyčerpání vybrané částky, až do doby, než vystuduje.

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy